Start     Medlem    Om Collie    Valp&Kennel    Klubbinfo    Statistik    MENTALINDEX    Aktiviteter    Resultat&Priser    Länkar  

jjjjjjj


MER INFO OM PROJEKT MENTALT SUND COLLIE

Uppdaterad 2011-09-09

Vanliga frågor om mentalitet

Projektet Mentalt Sund Collie handlar om att göra det enklare för uppfödarna att avla för mentala egenskaper, och om att det ska bli lättare för valpköpare att finna de hundar som passar just dem. Det här är ett ämne som innefattar en hel del begrepp som är väl etablerade och beprövade inom andra djurslag men nya just när det gäller hund. Därför uppstår förstås många frågor. 

Vi har bett Per Arvelius och Katja Grandinson, genetiker vid SLU, att svara på några av de vanligaste frågorna som klubben brukar få. I det här numret handlar frågorna om arvbarheter och ärftlighet. I nästa nummer kommer Katja och Per att svara på frågor om vilka möjligheter och begränsningar Mentalbeskrivning Hund (MH) har i avelsarbetet. 

Undrar du över något som handlar om genetik, avelsvärdering, MH eller något annat i relation till projekt Mentalt Sund Collie? 

Skicka dina frågor till SCK sekreterare@svenskacollieklubben.se så publicerar vi svaren i Colliebladet och på vår hemsida!

Colliebladet

I Colliebladen Nr 2 och Nr 3 2010 svarar Katja Grandinson och Per Arvelius på vanliga frågor om mentalitet. Här hittar du de båda artiklarna som PDF.

>> Frågor och svar från Collieblad Nr 2 2010 16 juni 2010 >>

>> Frågor och svar från Collieblad Nr 3 2010 1 september 2010 >>

>> Reportage i Colliebladet Nr 1 2011 från konferensen 19 feb och utfallet av FAS I >>© Svenska Collieklubben 2005 |  Start | E-post
Totalt besökare | Besökare online


Huvudsponsor